Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre dam fick bankomathjälp - sen rånad  

En 68-årig kvinna fick först hjälp av två män att ta ut pengar i en bankomat. Sen följde männen efter kvinnan – och knivrånade henne. – Hon upplevde dem som schyssta innan hon blev rånad, säger polisens vakthavande befäl Peter Persson. 

Det var vid 10.45-tiden som polisen larmades till Vivalla efter att en äldre kvinna blivit utsatt för rån. Och enligt polisen verkar rånarna ha agerat väldigt cyniskt.

– Kvinnan ska först ha fått hjälp av två män att ta ut pengar i en bankomat. När kvinnan fått sina pengar går hon mot Skaldegatan och där kommer männen i fatt henne och hotar henne med en kniv, berättar polisens vakthavande befäl Peter Persson.

Men kvinnan ville inte lämna ifrån sig väskan och det uppstod en dragkamp. Då ska en av männen skurit av axelremmen och knyckt väskan. Duon försvann sen från platsen.

– Kvinnan blev förstås chockad. Men hon ska inte ha skadats fysiskt. Enligt signalementet var männen mörklädda och mörkhyade, säger Peter Persson.

När polisen kom till Vivalla såg en patrull två män som liknande de misstänkta gärningsmännen. När de såg polisen sprang de från platsen. Gärningsmännen är fortfarande på fri fot.