Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre kvinna våldtagen

En fullbordad våldtäkt ägde i söndags kväll rum vid Hagaskolan på Väster i Örebro.
Offret är en kvinna i 70-årsåldern, berättar polisens presstalesman Torbjörn Carlson.

Vid 19-tiden på söndagskvällen anlände kvinnan och en yngre kvinnlig släkting med taxi till en adress på Tornfalkgatan. När taxichauffören släppt av de båda kvinnorna tog de sällskap och gick tillsammans i samma riktning.

I förhör har kvinnorna berättat att en yngre man i 20-25-årsåldern anslöt sig till dem och att mannen efter en liten stund ska han ha försvunnit med den äldre kvinnan. Den yngre kvinnan märkte inte något eftersom hon gick 15 – 20 meter bakom de andra.

När den äldre kvinnan inte kom hem vid den tidpunkt hon gjort upp med sina anhöriga blev de oroliga och gick ut för att leta efter henne. De var ute flera gånger men kunde inte hitta henne.

- Vid 23-tiden kommer hon hem. Hon var då blöt och nedkyld och hade fragmentariska minnesbilder av vad som hänt. Hon var givetvis också chockad och berättade att hon blivit våldtagen. I förhör uppgav kvinnan att mannen var svart och hade ett somaliskt utseende. Själv skulle jag kanske säga centralafrikanskt utseende, säger Torbjörn Carlson.

Teknisk bevisning

Polisen fick larmet vid 23-tiden från de anhöriga och kunde efter en liten stund lokalisera brottsplatsen till en enslig plats bakom Hagaskolan.

- De tycks ha gått till den här platsen där vi har lyckats säkerställa viss teknisk bevisning som vi kunnat knyta till brottet. Vad det är kan jag inte gå in på, säger Torbjörn Carlson.

Överfallet, som rubriceras som en fullbordad våldtäkt, ska ha ägt rum mellan klockan 19 och 23 på söndagskvällen vid Hagaskolan på Väster i Örebro.

Polisen vill komma i kontakt med folk som har varit i närheten av skolan eller området och som kan ha iakttagit något som kan ha med händelsen att göra.

- Vi undrar om det är någon som sett en äldre kvinna i sällskap med en yngre svart man mellan klockan 19 och 23 på söndagskvällen. Vi vill att ni kontaktar vår utredare Peter Springare på telefonnummer 019-15 66 09 under kontorstid, säger Torbjörn Carlson.

Charlotta Hedberg Tideman