Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre man överkörd – förd till sjukhus med allvarliga skador: "Helt plötsligt ligger det en person under lastbilen"

Vid 14.40-tiden på måndagen blev en man i 90-årsåldern överkörd av en lastbil på en gångbana vid Mosåsvägen i Adolfsberg. Mannen fördes till Universitetssjukhuset med allvarliga skador.

Annons

Enligt Tommy Lindh, polisens vakthavande befäl, fördes mannen i ambulans till Universitetssjukhuset med allvarliga skador. Det är ännu oklart exakt vilka skador mannen har åsamkats i samband med olyckan.

TV: Vi sände live från Adolfsberg

Lastbilen befann sig i området i samband med ett markarbete. När lastbilen skulle rulla ut ur området behövde en vägbom låsas upp. Efter att lastbilschauffören har låst upp bommen och åkt förbi har en man i 90-årsåldern blivit påkörd utan att chauffören har märkt det. Chauffören går ut igen för att låsa bommen och ser då att personen ligger under lastbilen.

– Det är oklart hur det har gått till. Han var i alla fall fastklämd under lastbilen när patrullen kom dit, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Polisen har pratat med chauffören efter olyckan.

– Vi har hållit förhör med honom. Men det är oklart vad han har sagt däremot, säger Anders Gustavsson.

Efter olyckan uppges lastbilschauffören ha varit chockad.

– Han mår jättedåligt så klart, jättechockad över det som har hänt, säger polisinspektör Peter Wirolainen.

Polisen har inlett en förundersökning och undersöker nu lastbilen för att se om det finns någon brist med fordonet. Brottsrubriceringen är i nuläget oklar.

Det råder inga problem med framkomligheten i området.

ad