Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre måste flytta

Ombyggnaden av äldreboendet Koppargården innebär en del omflyttningar för de boende. Kommunen håller på att titta på tänkbara lösningar.

– Vi kommer att bygga om halva huset i taget, säger kommunens socialchef Charlotte Dahlbom. Första etappen ska vara klar till jul i år.

De boende som berörs av första etappen kommer att flyttas till äldreboendet Treskillingen. En del personal från Koppargården kommer att följa med dit.

– De boende som blir kvar i Koppargården kommer att bli mer trångbodda.

Det är inte bara de boende som måste flytta på sig under ombyggnadstiden. Både dagvården och arbetsterapin måste också flytta.

– Det kommer att bli ett ansträngt läge både för boende och personal, säger socialchefen.

Ljusnarsbergs kommun kommer att gå ut med information till de boende som ska flytta till Treskillingen. Även de boendes anhöriga kommer att få information.

– Vi hoppas att allt ska gå enligt planerna.

Sommaren 2011 ska hela ombyggnaden av Koppargården vara klar. Det nya toppmoderna äldreboendet kommer att inrymma 41 platser.