Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alex, 12, från Örebro tävlar i "Sveriges yngsta mästerkock"

Alex Shahin, 12 år, från Örebro är en av tolv tävlande när vårens upplaga av TV4-programmet "Sveriges yngsta mästerkock" har premiär den 11 april.

Annons

I programserien ska småkockarna imponera på juryn i en mängd olika tävlingsmoment – bland annat ska de laga skolmat, havskräftor, ripa och tacos. Juryn består av kockarna Tina Nordström, Danyel Couet och Paul Svensson.

"Årets deltagare är goa ungar med mycket jäklar anamma som är totalt orädda för utmaningar. De skrattar och gråter om vartannat. Några av dem börjar som väldigt osäkra men får sedan glänsa på sin alldeles egna scen", säger Tina Nordström i ett pressmeddelande.

Barnen är mellan 9 och 12 år gamla. Vinnaren föräras med en statyett, men inte bara det – en resa med familjen till London och privatlektioner på Jamie Oliver Cookery School står också på spel.

Årets deltagare:

Alex Shahin, 12 år, Örebro

Alexander Andersson, 12 år, Ystad

Amanda Ekelund, 9 år, Bara/Malmö

Eirik Selnes, 11 år, Gävle

Ella knapp Johnson, 11 år, Stockholm

Erik Löfholm, 12 år, Falköping

Eugen Enqvist, 9 år, Stockholm

Lily Larsson, 12 år, Ås/Östersund

Lizzie Magnusson, 12 år, Skummeslövsstrand/Båstad

Märta Jobeus, 12 år, Stockholm.

Nicholas Norgren, 10 år, Stockholm

Olivia Lundgren, 11 år, Skanör-Falsterbo.