Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alexander Sundströms konstiga sportkombo: "Jag är nog ensam i världen om den"

Han klev fram och ledde ÖSK till storseger i hemmapremiären i bandy. Men lirar också amerikansk fotboll i Örebro Black Knights. "Jag är nog ensam i världen om den kombinationen", säger Alexander Sundström.

Närmare två meter lång, på skridskor definitivt längre än så. Och vältränad. Inte lätta att få omkull på en bandyis.

– Nä, haha, jag har nog lite nytta av det också på bandyplanen. Åker de på mig så hoppas jag att då ramlar omkull, säger Sundström.

Se mer: Se ÖSK-ordföranden gå bananas och starta hyllningssång efter segern!

Ett av nyförvärven i ÖSK Bandy i vinter, högerhalv med stor arbetsradie, långa skär och ett smart spelhuvud. Han kommer från Borlänge, där han i fjol var lagkapten och en ledande spelare.

Han visade laget vägen i hemmapremiären mot Haparanda i Behrn arena, då han sköt 3–1, lagets första spelmål efter en nervig start, och spelade fram Mattias Brolin Munther men en låg och ruggigt exakt genomskärare till 5–1.

Läs mer: Tremålsskytten Camilton: "Klart att jag vill spela i elitserien igen"

Men det här med den särartade kombon bandy och amerikansk fotboll. Ser du några likheter?

– Ehhh... nej, det gör jag nog inte. Inte en enda faktiskt. Jo, kanske att jag spelar på kanten i båda sporterna. Men det är nog enda likheten.

Det är en ovanlig kombination?

– Ja, jag är nog ensam i världen om den, skulle jag tro. Men den funkar bra. Fotboll på sommaren, bandy på vintern. Väldigt olika sporter, men väldigt roliga.

Två vinster och en förlust med ÖSK i inledningen av norra bandyallsvenskan. Okej så här långt?

– Absolut, det är en bra start. Och det är viktigt.

Hur långt kan det här gå?

– Oj, långt om vi spelar så här. Det kommer att gå bra, vi ska definitivt vara med i toppstriden.