Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alexander Sundströms udda förslag efter Noraveteranernas uppvisning: "Kanske skulle ta in Ove, 73"

Noraveteranerna gav ÖSK tre nyårssmällar. Då menar Alexander Sundström att ÖSK:s minikris kan botas med just rutin.
– Vi kanske skulle ta in Ove, 73, och se om han kan göra någonting, säger ÖSK-spelaren.

Jesper Bryngelsson, 39, och Tomas Knutson 34, pangade in samtliga Noras mål – och såg till att ÖSK fick nöja sig med en poäng och 3–3 efter ett dramatiskt slut. Två tunga veteraner som kostade ÖSK en seger.

– Jag tycker att vi spelade bra. Men sen lät vi dem spela igenom oss. Och de har ju sina skyttar och sina rutinerade spelare som tyvärr gör sina mål också.

Gubbarna fick avgöra ?

– Ja, Knutson är väl inte ung och det är väl inte Bryngelsson heller, så jag får väl säga att gubbarna fick avgöra för dem, säger ÖSK-spelaren Alexander Sundström.

Läs mer: Sista derbyt och sista målet – Tomas Knutson poängräddare i derbyt : "Stolt över min historik i ÖSK"

Det var ÖSK:s blott andra poäng på fyra matcher. Och de båda poängen har kommit efter att lagen tappat segern alldeles i slutet – på nyårsafton mot Nora och så mot Västanfors.

Vad beror det på att det går knackigt?

– Jag vet faktiskt inte, det är mycket nytt. Det är unga spelare och vi skiftar positioner, det är lite sjukdomar och skador och så är det lite ruljangs. Vi måste försöka hitta tillbaka till det gamla ÖSK, för jag tycker vi startade säsongen väldigt bra, under försäsongen och de första matcherna. Vi måste försöka hitta tillbaka. Vi kan liksom inte lägga oss ned och dö, det är ingen idé.

Behöver ni någon från ålderdomshemmet som kan ge er lite lugn och ro?

– Ja, men jag tror det. Vi kanske kan ta in Ove, 73, och se om han kan göra någonting.

Läs också: Wirström: Känslan av att som junis bli uppkäkad av gubbarna till slut

Rutin kanske är något behöver det. Och just Knutson är ju minst sagt rutinerad – som gammal ÖSK:are. Men han var inte ensam som ex-Örebroare att hjälpa sno poäng från sin gamla klubb, menade Sundström.

– Deras målvakt (Anton Sandsjö) gjorde en fantasisk match. Han var bra i 90 minuter och gjorde det svårt att få in bollen, säger Sundström och fortsätter:

– Han var ju här och sen gick han dit. Men han visade att han är en bra målvakt mot oss nu.

Två gamla ÖSK:are ...

– De gjorde en bra match för dem, Knutson gjorde ju ett rätt viktigt mål och Sandsjö spikade igen. Så ja, vi får väl säga att det var två ÖSK:are som gav poäng till Nora.