Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla förskolor på ett ställe

Industrisemestern finns knappast längre och det gör behovet av barnomsorg på sommaren större. I Hallsberg samlas under en månad barnen på Stocksätters förskola.

Annons

På Stocksätters förskola finns allt man kan behöva för ett sommardagis. Stora ytor, lekplats och inte minst närheten till plaskdammar när vädret är varmt.  Det varma, soliga vädret underlättar väldigt mycket för vår verksamhet, säger Ullis Witt, som är ansvarig för den sommarsammanslagna förskolan den här veckan.

Vatten på in- och utsidan

Vatten på utsidan av kroppen är i och för sig viktigt, men än viktigare är kanske de regelbundna pauserna i skuggan då barnen får dricka.

Under fyra sommarveckor är Stocksätter den enda öppna förskolan i Hallsberg, Östansjö och Vretstorp. Barnen kommer från alla håll och kanter till förskolan, precis som personalen.

Det faktum att både barn och personal i flera fall inte är bekanta med varandra sedan tidigare tycks inte ha så stor betydelse.

– Vi samarbetar väl och gör så att barnen ska få bra dagar, säger Ullis Witt.

Borde vara 70

Baserat på de sommarscheman föräldrarna lämnat in tidigare under våren ”borde” närmare sjuttio barn vara på Stocksätters förskola den här veckan.

I verkligheten är knappt hälften av dem på plats.

– Vi ser ett samband mellan väderleken och närvaron, säger Ullis Witt.

När solen skiner är föräldrarna mer måna om att barnen ska slippa vara på förskolan och trixar på olika sätt för att nå det målet.

– Många föräldrar är duktiga på att ringa och berätta att mormor tar barnen eller att de lyckats ta extradagar ledigt, men ibland så kommer inte barn utan att vi vet något alls, säger Ullis Witt.

Annons