Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla tåg inställda

(Ny version 12:30) Alla tåg är inställda, åtminstone fram till lunch. 
Om de har börjat rulla ännu är oklart.
Banverket har också problem med sin hemsida som brutit ihop på grund av överbelastning.

Banverket beslöt under natten att ställa in en stor del av tågtrafiken fram till klockan 12 på söndagen, i de områden som har drabbats av ovädret. De stora mängder snö som har fallit, i kombination med hårda vindar, gör att banor måste stängas för att kunna snöröjas på ett säkert sätt.

Om tågtrafiken kunnat komma igång ännu är ovisst.

-Vi håller på att skaffa oss en överblick över läget, säger informatören Göran Fält på Banverket.

Banverket jobbar också med sin hemsida, som brutit ihop då många sökt sig dit för att få information.

Det är främst i västra och norra Götaland samt i södra Svealand som inskränkningar görs, alltså omfattas både Stockholms- och Göteborgsområdet.

Det är inte säkert att snöröja och köra trafik samtidigt i rådande väder. Det finns risk att tåg blir stående i snön på banor som är svåra att nå och evakuera. Även vägarna har begränsad framkomlighet.

Banverket prioriterar i första hand att hålla stambanorna öppna för trafik och fokuserar snöröjningsinsatserna till strategiskt viktiga platser. Banverket har också börjat förbereda insatser för att hantera kommande vecka. Det kommer att ta tid att återställa banorna för att kunna köra trafik normalt igen, och det beror också på hur vädersituationen ser ut framåt.