Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla yrkesgrupper kan behöva flexibel pensionsålder

Svar

... till ”Pensionsåldern ska vara flexibel”, NA 17 november. Jag håller med om att pensionsåldern bör vara flexibel och att många som jobbat inom byggbranchen, vården med mera inte orkar jobba hur länge som helst. Många är utslitna långt före pensionsåldern.

Men, att kalla de som inte jobbat fysiskt hela sitt arbetsliv för ”skrivbordsnissar” är rent ut sagt oförskämt.

Då vet man inte hur det är att arbeta administrativt under ständig press och stress. Att inte kunna sova om nätterna, ha ständig huvudvärk och ont i magen, ryggvärk, ont i axlar och nacke. När sen arbetsveckan är slut är man så trött och matt i kroppen att man inte orkar någonting. Går det sen för långt så börjar minnet att svika, man får svårt att ta in det som man läser, det tar längre tid för återhämtning mm, man blir helt enkelt utbränd.

Sen finns det ju naturligtvis många både inom vården, industrin och inom det administrativa mm som kanske inte behöver anstränga sig så mycket och är duktiga på att tala för sig och de glider bara med som på ett bananskal hela livet och så har det nog alltid varit.

”IL”

Vedevåg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel