Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allaktivitetshus påHällevi diskuteras

Ett allaktivitetshus på Hällevi diskuteras mellan kommunen och föreningarna. Ett inledande möte har hållits där de första stegen mot en gemensam lösning har tagits.

Initiativet kommer från Stefan Molander i Hällefors ishockeyklubb. Han träffade kommunalrådet Ritha Sörling (S) i somras och presenterade idén om ett allaktivitetshus.

– Ett missnöje har funnits under flera år i kommunen. Det har saknats satsningar. Med svår ekonomi har man bara släckt bränder och inte tittat framåt, säger Molander.

Föreningarna på Hällevi (HIK, Hällefors AIF, Bandyklubben, Tennisklubben, Skytteföreningen) har presenterat sin vision kring idrottsplatsen. En satsning på Hällevi skulle innebära att nuvarande paviljong rivs och man bygger nytt.

Allaktivitetshuset skulle innehålla moderna omklädningsrum, gym, bollhall, simhall, större skyttebana, teorisalar. Man talar även om konstgräs och bandyhall.

– Projektet är stort, men man måste ha en vision, säger Molander.

Man har inte tittat på några prislappar, men ett förverkligande skulle kosta mycket.

– Det handlar egentligen inte om pengar utan om framtiden. Vi måste få bort krisstämplen på orten och då måste något göras. Jag tror det går att bygga sig ur krisen.

Ritha Sörling anser att idén är bra och välkomnar initiativet. Hon tror att ett allaktivitetshus skulle vara en tillgång för hela kommunen ur flera perspektiv. Ett samarbete med skolan känns givet.

– Idén rymmer både folkhälsa och integration och kan gynna inflyttningen.

Söker pengar till förstudie

Att projektet är förenat med stora kostnader är ett faktum.

– Vi har inte talat ekonomi än, men det känns som vi ska jobba vidare med tankarna. Vi kan inte bara bromsa utan måste skapa framtidstro och hopp.

Politikernas uppgift till nästa möte som är inbokat i början av december blir att formulera sin vision omkring framtiden.

I projektet finns också en bidragskonsult engagerad som ska vägleda. Man kommer bland annat att söka pengar hos Leader Bergslagen i hopp om att få en förstudie till projektet.