Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alléhallen fylldes av disko

Glitter, glädjetjut och pumpande diskorytmer. Det var tre huvudingredienser när Dansstudion arrangerade regiontävling i går.

Annons

Hela Alléhallen sveptes in i diskorytmer under i stort sett hela dagen. En full arbetsdag, från 11 till 19, tävlades det. Drygt trettio klasser avgjordes och sammanlagt deltog omkring 500 dansare från elva dansskolor.

– Det här har blivit en ganska stor sak, berättade Ronnie Erlandsson, som fungerade som tävlingsledare.

Regionen är stor och flera stora städer ingår, så många vill komma till Star cup, som tävlingen heter.

– Det är jättekul när vi får så mycket besökare, tyckte Erlandsson.

Diskodansen har legat lite lågt på Dansstudion i Hallsberg. Ronnie Erlandsson tror att en stor regiontävling kan hjälpa till att bättra på intresset igen.

Hela tiden var det full fart på dansgolvet och de olika klasserna avlösta varandra i rask takt. Glädjetjuten kring dansgolvet över kompisar som gjorde bra ifrån sig var höga. Domarna hade i vissa fall svårt att stå till när musiken flödade, men de hade hela tiden örnögon fästa på deltagarna och deras prestationer.

Några av de långväga deltagarna var Anna Lundgren och Celina Olsson, som tävlade för Dansinstitutet i Kalmar.

– Vi åkte upp i buss i fredags och bor på hotell, berättade Anna.

Tjejerna som bor nästan grannar hemma i Kalmar, har tränat en hel del hemma hos varandra inför tävlingen. Även i Alléhallen blev det lite träning. I väntan på att bli insläppta i strålkastarljuset på dansgolvet gjorde de en sista genomgång och kände efter att alla steg satt som de skulle.

”Pardisko brons” hette klassen som Kalmartjejerna tävlade i. De tog sig direkt till final efter bara en kvalrunda. I drygt tre minuter, till Agnes ”Release me”, körde sitt program i högt tempo.

– Hoppas att vi kommer på prispallen, sade Celina medan hon hämtade andan.”

Efter någon halvtimme hade alla diskopar gjort sitt. Alla samlades inne på dansgolvet för prisutdelning. Och visst räckte Kalmartjejernas insats till pallen - till och med ända till en förstaplats. Inför en glittrande skara medtävlare fick de ta emot prisbucklan.

När strålkastarna släcktes framåt kvällen vidtog arbetet bakom kulisserna. I stort sett samma frivilliggäng som arbetat med att iordningställa lokalerna och fungera som funktionärer under dagen såg till Dansalléhallen blev en vanlig idrottshall igen.