Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allmänheten behöver besked om lasarettet i Lindesberg

När ska allmänheten informeras? Under hösten har vissa politiker äntligen börjat inse vad beslutet att stänga kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid egentligen innebär, säkerligen mycket tack vare de lokala företagare som engagerat sig i frågan.

Trots den nyvaknade politiska oenigheten togs det ödesdigra beslutet för några veckor sedan som innebär en stängning från och med 28 september. Det är lätt att känna att det finns en viss prestige i att inte backa i beslutet trots all fakta som lagts fram som motbevisar att en stängning främjar något. Den förväntade vinsten blir snarare en förlust för alla! Ökade ambulanstransporter och ökade privata resor är varken bra för plånboken eller miljön. Den ökade belastningen på personalen på USÖ och ja, det är fler än 26 personer per år.

Hur-frågorna är långt ifrån lösta med bara några veckor kvar till genomförandet. Det är lätt att ta ett beslut där någon annan sedan måste komma på hur allt ska lösas.

Frågan är också när allmänheten ska informeras? Varför drar man på det i det längsta? Kanske sitter de ansvariga och filar på en kampanj för att nå ut till befolkningen? Med vilken åkomma kan man söka och vilken tid? När ska patienterna senast tas emot för att läkaren ska kunna gå hem kl 21? Det innebär helt klart en stängning långt innan dess.

”Sjuksköterska”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel