Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring i krasch: "Jag kunde lika gärna dött"

18-årige Marcus Bergqvist kraschade med ett träd i hög fart.
Bilen mosades - men han överlevde mirakulöst.
– Jag kunde lika gärna ha dött. Jag hade änglavakt, säger han.

Annons
Marcus Bergqvist bil demolerades - men han överlevde mirakulöst. Här samtalar han med räddningspersonalen på olycksplatsen.

När NA får tag på Marcus Bergqvist några timmar efter olyckan sitter han hemma i lägenheten i Örebro. Hans ena axel och nacke ömmar och han har sår på händer, armar och ben. Men inget är brutet i kroppen. Det räckte med lite omplåstring på Linde lasarett innan han fick åka hem.

Hur känner du själv när du ser bilderna från olyckan?

– Ja, vad ska jag säga? Det var ren tur att jag klarade mig så pass bra. Särskilt med tanke på att jag körde en gammal Volvo från 1988 utan airbag, berättar han.

Olyckan inträffade på länsväg 249 strax utanför Vedevåg vid 13.40-tiden på tisdagen. Enligt Marcus Bergqvist var han tvungen att väja för en annan bilist. 

– Det stod en Volvo V70 i andra körfältet som väntade på att svänga över. Han stod helt stilla. Men när jag närmade mig valde han helt plötsligt att svänga ut.

– Jag var tvungen att tvärnita och väja och fick samtidigt sladd på bilen och körde in i två träd. Jag tog mig ur bilen ganska snabbt och gick fram till mannen och undrade vad fan han höll på med. Men han stod där bara helt tyst och kollade på bilen, berättar Marcus som bedömer att han själv körde i ungefär 90 kilometer i timmen. 

Strax efteråt dök ambulans och räddningspersonal upp. Marcus fick köras till Linde lasarett.

– Jag räddade livet på mannen i Volvon. Istället för två olycksfordon blev det nu ett eftersom jag valde att väja. Men hur som helst är jag jäkligt glad att jag sitter här nu och att det gick så bra som det ändå gjorde, säger Marcus Bergqvist.

Polisen vill i

nuläget inte kommentera eventuella orsaker till olyckan.

- Vi har varit på platsen. Och har hört de inblandade. Sen får vi se vad utredningen visar, säger polisens vakthavande befäl Jan Matérne.

Bilen mosades - men 18-åringen klarade sig med lättare skador.

Mer läsning

Annons