Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23-åringen kallades- kom inte till dna-test

NA har uppgifter om att 23-åringen, som anhållits misstänkt för kvinnoöverfall i Örebro, aldrig kom till den dna-topsning på polishuset som fler än 500 unga män kallats till.

Annons

Örebropolisen vill vare sig bekräfta eller dementera uppgiften.

Uppgifterna till NA går ut på att 23-åringen, precis som många andra 20–30-åringar i Örebro, tidigare var kallad för att lämna salivprov i sökandet efter dna, men uteblev.

NA frågade informationschef Torbjörn Carlson som först ville kontrollera hur det förhöll sig. Han återkom och svarade att uppgiften vare sig kan bekräftas eller dementeras.

Varför?

– Vi har så mycket arbete omkring oss just nu. Vi jobbar dygnet runt och har inte tid att gå in på detaljer, säger han.

Har ni ingen tid att kontrollera uppgiften?

– Nej, jag har varit inne hos stora utredningsgruppen och de är överhopade med arbete. Ingen hinner bekräfta eller dementera det här.

Är det så att hans utevaro gjorde att polisen blev intresserad av honom och att det ledde fram till gripandet?

– Jag har faktiskt inga uppgifter att lämna.

Men hur har ni agerat mot män som inte infunnit sig?

– Vad jag vet är det ingen som inte kommit, utan att gå in på det du frågar om. Däremot finns män som ringt och bett att få ändra tid och det har de naturligtvis fått.

Vad har det funnits för instruktion om någon inte kommit utan att meddela det?

– Det är förstås att direkt kontakta personen. Det är viktigt att få veta varför den som är kallad inte kommer och topsar sig. Det verkar ju misstänkt. Men jag går som sagt inte in på det fall frågan gällde. Jag håller fast vid att vi vare sig bekräftar eller dementerar, säger Torbjörn Carlson.

Polisen inledde för flera månader sedan topsningen av män, främst dem mellan 20 och 30 år, i hopp om att få fram dna som stämde in på den tekniska bevisning som finns från kvinnoöverfall i Örebro.

Mer läsning

Annons