Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25-åring tejpade och slog man - döms

Tillsammans med två kumpaner tejpade, slog och rånade en 25-årig Sydnärkebo mitt i natten en man i hans bostad. En rånarluva med ynglingens DNA utgör ett av tingsrättens starkaste bevis. 

Annons

Nu döms 25-åringen till fängelse i ett år och tio månader. Han ska också betala skadestånd till offret med 33 850 kronor.

Rånet inträffade i en bostad i Västergötland natten mellan den 12 och 13 oktober förra året. Villaägaren vaknade av att två män befann sig i dörröppningen till hans sovrum. Han reste sig upp - då rusade männen fram och slog ned honom.

De tejpade hans fötter och händer med silvertejp och slog honom upprepade gånger, medan ytterligare en person bevakade förloppet. Hans näsa blev bruten och han blödde ymnigt. Rånarna frågade var han hade pengarna och han pekade mot ett sängbord, där han förvarade en plånbok. Männen tog plånboken och lämnade bostaden.

En bit från bostaden påträffade polisen en rånarluva - den visade sig ha spår av 25-åringens DNA. Tingsrätten betraktar det som stark bevisning. Ytterligare en man stod åtalad misstänkt för rånet, men det är inte ställt utom all rimlig tvivel att han befunnit sig på brottsplatsen. Därför ogillas det åtalet av tingsrätten.    

Mer läsning

Annons