Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

28-årig man åtalad för mordförsök med yxa

En 28-åring åtalas för mordförsök genom att ha huggit med en yxa mot ansiktet på en man han blev osams med.

Annons

Offret hade blivit liggande efter att först ha utsatts för slag mot ansiktet vid ett bråk i norra länsdelen. Kammaråklagare Karin Lindell beskriver 28-åringens agerande som rått och hänsynslöst.

Dessutom åtalas han för att tidigare samma kväll ha misshandlat två andra personer.

Vid mordförsöket, där åklagaren har grov misshandel som alternativ rubricering, anklagas han för att flera gånger ha huggit med en yxa mot den andres ansikte. Det ska han ha gjort efter att först ha tryckt upp honom mot ett trappräcke och slagit mot ansiktet.

Den som utsattes drabbades av en större öppen sårskada vid ögonbrynet samt mindre sårskador i ansiktet. Dessutom en fraktur i ögonhålan, svullnader och underhudsblödningar. Åklagaren skriver i stämningsansökan att 28-åringens agerande varit livsfarligt och att han genom att hugga yxan mot en liggande persons huvud visat särskild hänsynslöshet och råhet.

När en annan man ingrep ska 28-åringen ha hotat genom att med yxan i handen ha sprungit efter honom och skrikit att han skulle huggas ihjäl. En kvinna som befann sig i närheten ska också ha hotats då 28-åringen stannat upp framför henne och höjt yxan.

Tidigare den kvällen är han misstänkt för att ha misshandlat ytterligare en man genom att slå honom i ansiktet och ta grepp om hans hals. När en person skulle ingripa misstänks 28-åringen ha misshandlat också honom genom slag mot ansiktet.

Den åtalade sitter häktad och rättegången ska hållas i Örebro tingsrätt.

Mer läsning

Annons