Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhléns-läckan: "Som att kasta näsdukar i Svartån"

Vattenläckan på Åhléns i Örebro blev omfattande. – Det var som att kasta näsdukar i Svartån när vi försökte få stopp på vattnet, säger varuhuschefen Anna Andersson.

Annons
Så här såg det enligt två av NA:s läsare ut på Åhléns i Vågengallerian under tisdagskvällen. På onsdagen fortsatte arbetet efter den omfattande vattenläckan som drabbade butiken.

NA skrev redan under tisdagskvällen om att vatten börjat strömma in på Åhléns nedre plan i Vågengallerian. Pölar bildades, och eskalerade snart.

– Jag blev uppringd vid 16-tiden och de bad mig komma in. Jag tog en hink och trodde att det droppade lite bara som det kan göra när vi har ett parkeringsdäck över oss, säger Anna Andersson – och konstaterar att en hink inte räckte lång.

Inte ens att bygga pappersvallar stoppade vattnet som bara tilltog i styrka.

– Det var som att kasta pappersnäsdukar i Svartån. Vattnet forsade in, till och med ut ur lokalen och bort mot andra butikers entréer. Vi stängde av plan ett och rulltrapporna. Till slut var vi 25 personer som jobbade med att få bort vattnet, fortsätter hon.

Arbetet pågick sent in på kvällen, och även under den tidiga onsdagsmorgonen. På onsdagseftermiddagen pågick saneringsarbete.

– Vi har Skadeteknik här nu och har även varit i kontakt med vår säkerhetsavdelning. Vi får se vad de kommer fram till. Om det var avloppsvatten eller brunnsvatten. Det är inte riktigt klart. Men stoppet kom tydligen från någon brunn på Rudbecksgatan, säger Andersson.

Mer läsning

Annons