Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akut läkarbrist på USÖ - läkare utifrån kallas in 

Mammografin på USÖ har läkarbrist och kommer att tvingas ta hjälp av andra sjukhus. Hyrläkare kan också bli aktuellt.

Annons

Bröstcancermånaden oktober börjar inte så bra för mammografin på USÖ. En läkare har sagt upp sig till nyår och en halvtidstjänst är inte besatt. Återstår en läkare i tjänst.

– Det är en olycklig situation. Vi jobbar på alla fronter för att hitta en lösning, säger avdelningschefen Susanne Lilja.

Verksamhetschefen på röntgenkliniken Lisa Bjärmark är också bekymrad över situationen:

– Det är en stor brist nationellt på mammografiläkare. Vi försöker arbeta effektivt med den kompetens vi har och samtidigt rekrytera både inom- och utomlands, säger hon.

Nu behövs ett utökat samarbete med andra sjukhus för att klara av att undersöka de omkring 25 000 kvinnorna som varje år kommer till mammografin på USÖ. Undersökningen där brösten röntgas kan vara livsavgörande – tidig upptäckt av bröstcancer räddar liv många gånger.

Lisa Bjärmark räknar med att ta in hjälp utifrån för att kunna fortsätta kalla till mammografiundersökning i normal takt. Röntgenbilder kan numera skickas digitalt för granskning. Hyrläkare kan också bli aktuellt.

För det fackliga huvudskyddsombudet Håkan Löfstedt vid Örebro läns läkarförening är situationen välkänd:

– En stor utmaning för framtiden är bemanningsfrågorna. Vi behöver bli fler läkare för att kunna utföra våra arbeten under drägliga förhållanden. Det gäller att avgränsa uppdraget och renodla läkarnas arbetsuppgifter.

Håkan Löfstedt ser en risk i att underbemanning påverkar hälsan till slut, och det är en risk både för läkarna själva och patienterna:

– Arbetsmiljö och patientsäkerhet hänger ofta ihop. Därför ligger det inte bara i vårt eget intresse utan också i patienternas att arbetsmiljön är god, säger han.

Håkan Löfstedt vill trots de problem som finns inte svartmåla situationen:

– Allt bygger på att ha en förtroendefull dialog med arbetsgivaren och det tycker jag att vi har. Men förändringarna sker inte snabbt, utan det är ett oförtrutet malande för att nu resultat.

Arbetsmiljön är avgörande för att kunna behålla redan anställda läkare, menar han, och ser en risk för att en ond spiral startar när läkare lämnar på grund av stress. Han hoppas på framtiden:

– I och med att vi har fått läkarutbildningen hit till Örebro kan vi hoppas av det kommer att bli lättare att klara rekryteringen i ett längre perspektiv, säger han.

Mer läsning

Annons