Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldres säkerhet i fokus på Peppar Peppar

Äldre människors säkerhet i vardagen står i centrum när Peppar Peppar-dagarna arrangeras i Bergslagen.

Annons

Den 1 oktober, på FN:s internationella äldredag, placeras för femte året i rad äldres säkerhet i fokus genom kampanjen Peppar, peppar.

Kampjanen genomförs med stöd från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och med lokalt engagemang från kommunens förvaltningar, landsting, myndigheter, pensionärsorganisationer och frivilligorganisationer.

Även om den officiella Peppar peppar-dagen är imorgon den 1 oktober så är arrangemang i denna satsning redan igång i såväl Nora som Lindesbergs kommuner. I Nora startades seniorveckan redan på måndagen med en tipspromenad. Idag, tisdag, mellan klockan 13-16 är det seniormässa och utställning på Nora stadshotell. En föreläsning om ny teknologi för äldre sker också idag klockan 13.

I Lindesberg sker ett heldagsprogram på Lindesberg arena idag, tisdag. Det ges bland annat information i olika ämnen samt bjuds på undehållning med Bestefars Trio med Inger i eftermiddag. Imorgon, den 1 oktober, genomförs samma koncept men nu på Ekgården i Fellingsbro.

I Kopparberg sker alla aktiviteter imorgon, onsdag. Det kommer under förmiddagen på Dagrehab att visas film och ske kortare föreläsningar. Dessutom ska Räddningstjänsten finnas med på plats vid Koppargården. Och visning av seniorboendet på Kyrkvägen 11 ska också ske. 

Årets tema på Peppar Peppar är förebyggande av fallolyckor och bränder.

Mer läsning

Annons