Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldst och yngst tillsammans på banan

Hindren var inte högre än 20 centimeter för de yngsta- men när man rider envisa ponnys är det ändå en utmaning att ta sig runt.

Annons
Unga arrangörer. Ungdomssektionen Oxern arrangerade i går hopptävlingar vid Folkatorps ridskola. Bella Hammarström, Lina Calleberg och Frida Lindén tävlade de också, men hjälpte först de yngsta tillrätta i stallet. Foto: Åsa Eriksson.

Folkatorp. Tempot var ofta på sin höjd maklig trav och den låga höjden gjorde att ponnyerna kunde se det som lika gott att trava över istället för att hoppa, om de inte stannade helt istället. Men när man själv bara är 6 år gammal kan det vara skönt att det går lugnt till väga och ge gott mod inför fortsättningen.

Söndagens hoppning var den första tävling som ungdomsektionen Oxern arrangerade. 14-åriga Frida Lindén tillsammans med jämngamla Bella Hammarström och 12-åriga Lina Calleberg var med och byggde banan redan tidigt på morgonen och fanns sedan tills hand för att hjälpa de yngre tillrätta med hästarna.

- Styrelsen träffas en gång i månaden och planerar utifrån de önskemål vi fått in. Vi har blivit ett väl sammansvetsat gäng- och så skrattar vi väldigt mycket tillsammans, berättar de.

Efter en turbulent tid efter ridskolans ägarbyte verkar läget ha stabiliserats sig. Just nu finns 130 elever, med ett 50-tal i kö. Att inte fler kan tas emot beror mycket på ridhusets ringa storlek. Och att ha Kumla kommun med sig i ryggen kan ha både sina för- och nackdelar, förklarar sekreterare Katarina Widström:

- Man får inte glömma att det ytterst ändå handlar om ideellt arbete, att man måste hjälpas åt för att saker ska bli utförda.

Äldst och yngst. 6-åriga Frida Jensen fick vara bestämd mot stallets äldsteman, 22-åriga Figaro, under söndagens banhoppning. - Jag är nöjd, sa den unga ryttarinnan efteråt.

Mer läsning

Annons