Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amerikan försökte simma till Nordkorea

Under natten har en ung man misshandlats grovt vid Universitetet, och nio bilar har brunnit i Örnsro. Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt

Ung man överfallen vid Kåren

En 24-årig man på väg till Kåren vid Universitetsomårdet blev sent på tisdagen överfallen av tre okända män. Männen ska ha sparkat och trampat på mannens huvud.

Enligt polisen ska den grova misshandeln ha varit oprovocerad.

Om två veckor ska det väck

Valet är över och nu ska valmaterialet städas bort. Örebro kommuns regler innebär att partierna har två veckor på sig, från och med valdagen, att ta bort allt valmaterial. 

Nio bilar skadades efter bränder i Örnsro

Minst nio bilar skadades efter flera brränder i Örsnro i natt. Polisen utreder bränderna som mordbrand eftersom det fanns en spridningsrisk i flera av bränderna.

Sverige Hösten rycker fram med dimmaHösten smyger sig långsamt på oss och över stora delar av Sverige gör den sin framryckning i skydd av morgondimman som inte lättar förrän långt in på förmiddagen, skriver TT. 

TT rapporterat att ett högtryck parkerat över Sverige den här veckan. Det gör att förutsättningarna för att det ska bildas dimma är gynnsamm

Världen

Försökte simma till Nordkorea

En amerikansk medborgare greps efter att han försökt simma över gränsen till Nordkorea. Mannen har i förhör sagt att han ville träffa Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.

Amerikan anklagas för ha stött IS

En 30-årig man i New York anklagas och åtalas för att ha planerat att bland annat döda personer ur den amerikanska militiären, skriver CBS News.

Mannen misstänks ha försökt hjälpa terrorstämplade Islamiska staten (IS) i Syrien och Irak. Mannen greps tidigare i år av FBI efter att han köpt två pistoler och två ljuddämpare. Polisen misstänker att mannen planerat att använda vapnen för att döda amerikanska krigsveteraner, skriver CBS News.

Mer läsning

Annons