Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Änglalika toner på Pingstkyrkans konsert

Som från en änglakör flödade musiken i Pingstkyrkan i Kumla på lördagskvällen. I konserten ”Dagen är kommen” bjöd kyrkans egna sångare och musiker på ett gnistrande program.

Annons
Solister. Tilda Mathisson och Evelina Österberg sjöng solo i ett av de första sångframträdandena.

KUMLA. Hela kyrkan hade gjorts om till ett vinterlandskap. Scenen var höljd av ett snötäcke, ljusprydda björkstockar, omfattande ljussättning och glittrande pynt gjorde kyrkan sagolik.

Kören, som leddes av Maria Saade, var festfin och kyrkan doftade av glögg och pepparkaka. Kören bestod av kvinnor och män, unga och gamla. Musikprogrammet innehöll välbekanta sånger som ”Härlig är jorden”, ”Stilla natt” och ”Nu tändas tusen juleljus”. I Pingstkyrkan har dock sångerna stärkts och arrangerats med gospeltakter, stämsång och ett band med professionella musiker på bas, klaviatur, trummor och blås.

Pingstkyrkans julkonsert med titeln ”Dagen är kommen”, har utformats som ett projekt som pågått under hösten.

– Våra tre körer är väldigt duktiga och vi är stolta över att kunna visa upp en så stor bredd på vår musik, sa pastor Conny Söder.

Scenen var försedd med en stor bildskärm, på vilken det under konserten visades stämningsfulla vinter- och julbilder. I ett filmklipp från New York berättade Kumlabördiga Lina Hasselgren om sitt arbete i organisationen Metro World Childs. Hon har vuxit upp med Kumla Pingstförsamling, och arbetar sedan tre år med utsatta människor i New Yorks ghetton. Bilder visades också från världens största söndagsskola. Kvällens insamling skickades till organisationen.

Två konserter gavs under lördagskvällen, och i dag, söndag, blir det ännu en.

Gospel. Under ledning av Maria Saade framförde Pingstkyrkans körer julsånger med gospelkänsla, inramade med fint ljusspel och scenografi.

Mer läsning

Annons