Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmäler USÖ efter missfall

En Örebrokvinna undrar hur det är möjligt att en gravid kvinna med blödningar ska behöva sitta två timmar i ett väntrum.

Annons

Hon har gjort anmälan till Socialstyrelsen om hur hon behandlades på Universitetssjukhuset i Örebro. Kvinnan var gravid i artonde veckan och drabbades en söndagsmorgon av magont och blödningar.

Hon ringde sjukvårdsupplysningen som kopplade vidare till Universitetssjukhuset där hon fick en tid samma morgon. Enligt anmälan blev hon sittande i väntrummet två timmar i väntan på läkarundersökning.

Fostret på väg ut

Kvinnan skriver att blödningarna tilltog kraftigt och att hon till slut tog sig till en korridor där hon stoppade en sköterska för att få hjälp. En läkare började då undersöka och enligt anmälan visade undersökningen att fostret var på väg ut.

Barnet överlevde inte

Hon födde fram ett barn som inte överlevde. Kvinnan beskriver att situationen var kaotisk och att det inte fanns någon tid för henne att inse vad som hände. Hon har efteråt ständiga funderingar på vilka förutsättningar det funnits att rädda fostret och skriver att läkarna ger olika besked.

Socialstyrelsen gör nu en utredning om vad som hände på sjukhuset.

Mer läsning

Annons