Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AnnSofie kom inte framtill melodifestivalen

Örebro- Hallsberg tur och retur tog sex timmar för AnnSofie Forsberg och Gerd Rönnbäck. Fast egentligen skulle de två vännerna resa till melodifestivalen i Göteborg.  

Annons
Annsofie Forsberg och Gerd Rönnbäck.

AnnSofie Forsberg från Örebro slapp sitta hela natten på ett stillastående tåg. Hon och hennes vännina tog det säkra för det osäkra och vände tillbaka till Örebro när de märkte vartåt det lutade med tågen i Hallsberg.

- Man kan faktiskt skratta åt att det tog sex timmar att ta oss från Örebro till Hallsberg och hem igen, säger AnnSofie Forsberg.

Hela resan startade redan på lördag förmiddag. AnnSofie berättar:

- Vi var glada i hågen eftersom vi skulle vi åka till Göteborg, gå på melodifestivalen och bo på hotell.

De två vännerna kollade först på nätet att tåget från Örebro till Göteborg skulle vara i tid. Där blev det besked om förseningar, men till slut gick tåget 11.25. 

Snart började stoppen och besked om växlar som frysit. Väl i Hallsberg kom olika  besked om förseningar och orsaker till varför tåget inte kunde avgå. Efter två timmar i Hallsberg började de vännerna bli tveksamma kring om det var någon idé att vänta på  tåget till Göteborg. De hade ju ett evenemang att passa väl framme i Göteborg - nämligen Melodifestivalen.

Tågpersonalen avrådde de två vännerna från att åka eftersom de befarade att det skulle bli ytterligare problem på vägen.

Även tåget tillbaka hade problem med att avgå i tid. Till slut kom AnnSofie Forsberg och Gerd Rönnbäck hem igen till Örebro.

- Ja, det är tokigt. Så blev det med vår melodifestivalmyshelg. Men ingen kan beskyllas för detta. Vi fick trots allt en trevlig pratstund på tåget, personalen var hjälpsam och vi fick pengarna tillbaka för tågbiljetten, säger AnnSofie Forsberg.

Emma Persson, 18 år, från Göteborg, fick sitta riktigt länge på ett tåg i länet. I 13 timmar fick hon och alla andra på hennes tåg vänta, först flera timmar i Kumla och sedan flera timmar i Hallsberg, innan tåget kunde rulla vidare. Emma var tillsammans med en kompis på väg från Västerås, där de hälsat på Emmas syster, hem till Göteborg. En resa som normalt brukar ta fyra timmar.

– Den här gången tog det 17 timmar. Vi började resan i Västerås strax före klockan två på lördagseftermiddagen och var framme i Göteborg halv åtta på söndagsmorgonen, berättar Emma.

På tåget fanns många barnfamiljer, berättar Emma, men de flesta kunde sova. Några resenärer gick av och tog in på hotell.

– Vi var 40 personer som köpte något att äta i kiosken vid stationen i Kumla.

– Men även om tåget blev riktigt mycket försenat...minst sagt, så tyckte jag inte det var så jobbigt. Det var ett litet äventyr, säger Emma Persson.

Mer läsning

Annons