Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

April, april! Du är lurad

Alla örebroare och framtida turister kan andas ut. Det finns ingen glupsk dvärgmal i Svartån och vattnet kommer att rinna som vanligt genom staden i sommar.

Annons

NA kan berätta att professor Frans Vreemde Vis inte finns i denna världen. Hans namn betyder ”främmande fisk” på holländska. Universitetet i Polderen visar sig också vara en fantasiprodukt. För den som är intresserad av det holländska språket betyder Polderen ”torrlägga”.

Alla fyra personerna i enkäten finns normalt på NA:s redaktion, men namnen är påhittade och svaren är inte deras egna på något vis.

Inriktningen på årets skämt var inte resultatet av tankemöda på NA:s redaktion, även om utformningen var redaktionell. Det var vinnade bidrag i en tävling på na.se, där läsarna uppmanades att komma med förslag.

Det visade sig att folk uppenbarligen gillar att skämta på 1 april och att kreativiteten är stor. Över 60 förslag på 1 aprilskämt skickades in från läsarna på na.se.

Bästa förslagen blev till slut två. Det blev Linda Andersson och Dennis Jensens förslag tillsammans om dvärgmalen och torrläggning av Svartån som växte ut till NA:s uppmärksammade 1 aprilskämt 2015.

De båda vinnarna belönas med två biobiljetter var.

Se NA-tv här med 1 aprilskämtet. 

Mer läsning

Annons