Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för mordhot

En kvinna i 40-årsåldern åtalas för olaga hot och ofredande mot andra kvinnor. I ett fall ska hon ha sagt att så fort hon och den andra kvinnan blev ensamma skulle hon döda henne.

Annons

Vid samma tillfälle ska hon också ha spottat kvinnan i ansiktet och sagt ”hoppas du får aids” och även riktat knytnäven mot hennes ansikte.Stämningsansökan gäller både hot och ofredande och har lämnats till Örebro tingsrätt.

Kammaråklagare Sebastian Flodström beskriver kvinnans agerande som ett hänsynslöst beteende. Hon åtalas också för att ha hotat och ofredat en annan kvinna genom att säga ”jag ska skära halsen av dig” samtidigt som hon drog sitt pekfinger över den andras hals. Hon ska också ha spottat henne i ansiktet tre gånger.

Kvinnorna som utsattes har under utredningen berättat att de upplevde händelserna som mycket obehagliga. Åklagaren framhåller i stämningsansökan att dödshoten inneburit rädsla och oro för dem som hotades.

Dessutom åtalas hon för förgripelse mot tjänsteman. I det fallet misstänks kvinnan, i samband med en transport, ha sagt till en polis att hon har aids och samtidigt spottat polisen rakt i ansiktet.

En annan polis som var med vid transporten ska vittna vid rättegången. Kallade att vittna är också personer som gjort iakttagelser i samband med de övriga brott kvinnan åtalas för. Den misstänkta har inte gjort några medgivanden under polisförhören. Vittnesmålen är en del i åklagarens bevismaterial mot henne.

Mer läsning

Annons