Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens egen dag i Hardemo

På lördagen var det premiär för Hardemobarnens dag, som även arrangerades för att stödja bygdegårdsföreningen.

Annons
Färd ut i gröngräset. Jimmy Andersson, från en av gårdarna i Nybble, la ett flak på timmerkärran och körde till bygdegården med sin ardennerhäst Tyfon. Roligt tyckte barnen som fick sig en utfärd i gröngräset.

Hardemo. Före detta Hallsbergsbon Hanna Karlsson flyttade till Hardemo 1999, då hon träffat sin man som har en gård där. Nu är de en av bygdens barnfamiljer, och Hanna var med och tog initiativet till Hardemobarnens dag.

– Vi har många nyinflyttade. Det märks när man är med barnen vid skolan och man knappt inte känner flera av de andra föräldrarna. Där och då i vardagen kan det också vara svårt att hinna bekanta sig med varandra, säger Hanna Karlsson.

Bättre då med en ledig lördag, där de vuxna kan stärka ”by-andan” med att språka med varandra samtidigt som barnen åker häst och vagn, blir ansiktsmålade, ser på kaninhoppning, kastar boll med flera aktiviteter.

En ny pryl för Hardemoälskare fanns till försäljning: en T-shirt med texten I love Hardemo med ett stort rött hjärta.

– Det är en av de saker vi säljer för att samla in pengar till bygdegårdsföreningen. Byggnaden används vid olika tillställningar och arrangemang, men det kostar också att ta hand om en sån stor byggand, säger Hanna Karlsson.

Några besökare kom förbi spontant då de på omvägar fått höra om dagen, medan andra bodde nära och såg det som självklart att tillbringa delar av lördagen vid ”sin” bygdegård.

Vi har många nyinflyttade i Hardemo. Hanna Karlsson, förälder från Hardemo. Här med dottern Gabriella Selin.
Syskonen Tyra och Nea Agartsson bekantar sig med kaninen Singoalla, och får lära sig att godis ur tablettask inte är någon bra kaninmat.

Mer läsning

Annons