Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergslagsrallyt flyttas till 1 mars

Den 25 januari skulle Bergslagsrallyt 2014 ske. Nu flyttas rallyt till den 1 mars i stället. Anledningen är brist på snö, is och kyla.

Annons

– Tävlingsledningen hade möte på onsdagskvällen och vi beslutade att flytta rallyt till den 1 mars. Visserligen mister vi tävlingsklasserna i rallyklassikerna, men med den väderlek vi har nu så har vi inget val, säger Anders Eriksson som är tävlingsledare för Bergslagsrallyt.

– Klassikerklasserna kör sitt SM i Östersund samtidigt då så vi förstår att de inte kan delta i Bergslagsrallyt. Men vi har inget val, dessvärre.

Det är inte bara snö som behövs nu för en bra vintertävling. Is krävs också på körbanan att åka på. Det ska därför helst vara ett växlande vinterväder framöver inför rallyt så att snö packas och att is bildas och att det slutligen fryser till så det blir ett bärkraftigt vägunderlag som inte sliter för hårt på vare sig däck eller vägbana.

Det nya tävlingsdatumet är godkänt av Västra bilsportförbundet. Men med flytten av datum för Bergslagsrallyt, som genomförs i Hällefors, betyder det att Hällefors MK får en mycket intensiv rallyhelg den helgen.

– Dagen därpå, på söndagen den 2 mars har vi en deltävling i Bergslagens rallycup med Hällerundan och jag är tävlingsledare även för den tävlingen. Så det blir fullt upp hela helgen kan man säga, säger Anders Eriksson.

Sträckorna i Bergslagsrallyt

Fyra specialsträckor på totalt 67 kilometer. En sammanlagd sträcka på 125 kilometer med transportsträckor inräknat. Där har vi upplägget för Bergslagsrallyt 2014 i Hällefors.

Första specialsträckan startar i Grythyttan, efter transport från Hällefors Folkets hus som är tävlingscenter. Andra sträckan är klassikern Björnjägarns minne i Bredsjö. Sträcka 3 går genom motorstadion i Sången mot Silvergruvan. Fjärde sträckan startar i Dammshöjden och går mot Nygård.

Bergslagsrallyt arrangeras av Hällefors MK, MK Kopparberg och Ludvika MS.

Mer läsning

Annons