Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besked dröjer om Lundbyskolan

Nu måste politikerna bestämma sig för var den nya skolan som ska ersätta Lundbyskolan ska ligga. Om ett beslut inte fattas innan årsskiftet är risken stor att det blir nödvändigt med provisoriska lokaler.

Annons

Lundbyskolans innemiljö är dålig. Skolan går att använda, men inte hur länge som helst. En ny skola för 300 elever ska byggas, men än har inte politikerna i programnämnd barn och utbildning bestämt var den ska ligga. På fastighetsnämnden börjar man bli oroliga.

– Vi konstaterar att utifrån fastighetsnämndens ansvar för lokalernas kvalitet börjar vi bli lite oroliga för att processen börjar bli väl utdragen, säger nämndens ordförande Hannah Ljung (M).

Senast 2014

Målet är att en ersättningsskola ska vara klar senast 2014, och det behöver komma ett beslut innan det här året är slut. Annars finns risken att man måste använda provisoriska lokaler.

– Det hastar, det gör det absolut. Samtidigt måste vi veta att vi tar rätt beslut, men vi har inte allt underlag för att kunna göra det. Jag skulle gissa att det kommer ett inriktningsbeslut på sista sammanträdet i december, säger Lennart Bondeson (KD), ordförande i programnämnd barn och utbildning.

Mer läsning

Annons