Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billström till Hällefors, Kopparberg och Lindesberg

På måndag besöker migrationsminister Tobias Billström (M) kommunerna Lindesberg, Ljusnarsberg och Hällefors.

Annons
Till Hällefors, Lindesberg och Ljusnarsberg. Migrationsminister Tobias Billström (M) besöker Bergslagen på måndag den 18 augusti.

– Ministerns besök initierades av en begäran från kommunstyrelsen i Ljusnarsberg som vill ha en diskussion med Billström. Och när ministern ändå är här passar vi på att lägga in besök även i Lindesberg och i Hällefors, berättar Ola Karlsson (M).

Kommunstyrelsen i Ljusnarsberg vill diskutera kommunernas villkor för flyktingmottagning. Bland annat ska frågan om hur stor solidaritet det ska vara bland Sveriges kommuner att tillsammans ta ansvar för flyktingmottagningen diskuteras, och hur kommuner, som Ljusnarsberg, som tar emot flyktingar också ska ges ekonomiska förutsättningar för detta.

Först ska Billström träffa det

lokala M i Lindesberg. Därefter sker ett besök på Masugnen. Sedan reser ministern till Kopparberg där träff med lokala M sker och sedan även en diskussion med kommunledningen. Kvällen avslutas i Hällefors för ministern. Det exakta programmet för den programpunkten är inte fastställt ännu. Eventuellt blir det ett offentligt möte.

Mer läsning

Annons