Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bion bör vara kvari gamla Folkets hus

Nu ska ett långsiktigt kontrakt arbetas fram för bion och teaterlokalen i före detta Folkets hus. Det har kultur- och fritidsnämnden bestämt.

Annons

Sedan Samuel Karlsson Fastigheter köpte fastigheten 2005, efter Folkets hus-föreningens konkurs har bio- och teaterlokal hankat sig fram på korta hyresavtal och lösningar. Fram till 2007 drev ett privat företag verksamhet i lokalerna. Nuvarande kontrakt med kommunen löper ut sista juni i sommar.

Idéer

För tre år sedan föreslog dåvarande förvaltningschef Anders Brännström att den del av byggnaden där bion och teatern finns skulle köpas tillbaka av kommunen. Det har även funnits idéer om att bygga om och flytta bio och teater till Lindeskolan.

Nu är det ett förslag på ett långsiktigt hyreskontrakt som nämnden gett förvaltningschefen i uppdrag att ta fram. Nuvarande tillförordnad chef Jan Holmquist får börja. Inom kort förväntas en av de som sökt den tjänsten bli utsedd.

Andra villkor

– Ett längre kontrakt ger både kommunens verksamhet och fastighetsägaren helt andra villkor. Förutsättningen för att få stöd till digitalisering av bion är att vi åtminstone har ett femårigt avtal, säger Carina Östrand (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Hittills har kommunens hyresavtal inneburit att kommunen har tillgång till bio- och teaterlokaler viss tid i veckan. Ett nytt avtal avser att hyra lokalerna veckans alla dagar.

Mer läsning

Annons