Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandat begagnat bytte ägare

70 bord dukade med ett myller av allehanda prylar fanns på plats på Ikeas parkering i Örebro i går när varuhuset bjöd in Ikea familymedlemmar att ställa ut på loppis.

Annons
Rosie Orr passade på att fynda vid Eira och Emil Boströms bord på loppisen vid Ikea på lördagen. Mamma Ulrika Karlsson-Arne tog betalt.

En hel del nyfikna strosade runt bland borden med prylar som sökte nytt hem. En del var där för att fynda, andra bara för att titta. Alla tänkbara prylar fanns till försäljning: lampor, böcker, mattor och ljusstakar blandat med leksaker, tavlor, och en och annan mikrovågsugn och popcornmaskin.

Loppisen pågick på 16 av kedjans 17 varuhus i landet och var den första i sitt slag.

– Det har varit ett otroligt intresse. Det tog tre till fyra timmar innan alla 50 bord var fullbokade. Vi fick utöka med 20 till, berättar Sandra Sjöberg, Ikea familyansvarig i Örebro.

Caroline Andersson, en av utställarna, vittnar om samma sak.

– Det har gått jättebra. Det var fullt här förut, säger hon och sveper med handen över sitt utplockade bord, där bara ett par tavlor och lite småprylar nu står kvar.

– Jag var här åtta i morse och började ställa i ordning. Loppisen öppnade nio, men det var intresserade här långt innan som kollade vad vi hade. Jag har sålt porslin, lampor, ja blandad kompott, berättar Caroline, som har ett bord intill sin bror Tobias Andersson.

Längre bort sitter några andra försäljare och bläddrar förstrött i varsin serietidning. De heter Eira och Emil Boström och är fyra respektive tio år.

– Jag har sålt en hel skål och en hel servis. Vi ska köpa leksaker eller åka på semester för pengarna, berättar Eira.

– Det är ett bra intiativ, barnen vill ha loppis hemma, så dök det här tillfället upp, säger mamma Ulrika Karlsson-Arne.

I folkmyllret strövar Emmally och Daniel Boscarino omkring med ett par kassar i händerna. Saftflaskor för fem kronor styck och trasmattor har de hittat, än så länge.

– Vi har just flyttat till Kilsmo, så nu har vi ett helt hus som vi måste fylla, berättar Emmally.

Fyndat har även tvååriga Moa Rignert gjort. Med ett försiktigt leende sträcker hon fram en påse innehållandes ett Nalle Puh-pussel.

På plats fanns även återvinningsföretaget Stena, med en container där man kunde lämna saker som inte gick att få sålda. Ett syfte med loppisen var nämligen att öka medvetenheten om att det är viktigt att produkter får ett längre liv ur miljösynpunkt.

Moa Rignert är ny ägare till ett Nalle Puh-pussel. Här i Daniel Rignerts famn.
Vid Martin Strömbergs bord kunde man hitta diverse prylar.
Conny och Monica Engberg passade på att ta en fika ute i det soliga vädret.
Solveig Ek blev ny ägare till en spegel under lördagens loppis på Ikea.

Mer läsning

Annons