Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BMX-bana byggs vid vattenparken

Fjugesta ska få en VM-bana för BMX. Banan ska anläggas mellan reningsverket och återvinningsstationen och blir granne med den nya vattenparken.

Annons

Från början kom idén från några ungdomar som lämnade in ett förslag till kommunen. Därefter kopplades motorklubben Fjugesta ms in som samarbetspartner.

– Många har frågat efter när den blir klar och det här blir ett bra komplement till vattenparken, säger kultur- och fritidschef Lars Skoghäll.

En bygglovsansökan har lämnats in och modellen blir ungefär samma som VM -banan i Köpenhamn, fast en enkel slinga. Längden blir 350 meter och bredden mellan 3 och 4 meter.

– Banan ska följa den naturliga topografin och målgången blir med en böj så att man kan åka tillbaka i spåret, förklarar Lars Skoghäll.

Medlemmarna i Fjugesta ms kommer att göra mycket av jobbet med hjälp av egna schaktmaskiner och skriver sedan en överenskommelse om nyttjande och drift. Bidrag söker kommunen hos länsidrottsförbundet.

– Banan ska var öppen för allmänheten och vi hoppas komma i gång under sommaren så den kanske blir klar under senhösten, säger Lars Skoghäll.

Mer läsning

Annons