Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosse har inte varit ute på tre veckor

Det var tre veckor sedan Bosse Jegeros var utanför dörren.
– Tack och lov för min dator – där ligger världen öppen, säger han med ett leende.

Annons
Bosse Jegerros har inte en chans att komma ut. Hissen har frusit fast och han får vackert stanna inne.

För Bosse är vädret extra besvärligt eftersom han inte ens kommer ut. Sista gången han var ute och rörde på sig var två veckor före jul. Nu har handikapphissen som tar honom från huset ner på marken frusit fast. Och det finns ingen ljusning i sikte. Han får tillbringa dagarna inomhus, gärna vid datorn.

– Jag får vänta på våren, helt enkelt, säger han

Bosse drabbades av en stroke för tio år sedan. Nu sitter han i rollstol och har handikappanpassat huset på norr så att han kan röra sig ganska obehindrat inomhus. Utomhus kör kan sin permobil, eller elmoppe som han säger.

– Den är fantastisk. Jag som är en naturnörd kan åka ut i naturen, titta på fåglar och njuta så ofta jag vill, säger han.

Men sedan några veckor är det slut med den friheten.

– Det är fullt av is vid sensorerna som matar hissen, de har helt enkelt frusit fast. Nu får jag sitta inne, det är inte mycket att göra. Och det är ingen idé att deppa, vad hjälper det, säger han.

Förutom att Bosse är van att röra sig ute och gärna vill vara utomhus så mycket han orkar så saknar han biblioteket väldigt mycket. Dit styrde han permobilen nästan varje dag.

– Jag får ersätta biblioteket med datorn och det går ju det med.

Mer läsning

Annons