Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartist: Jägare bör söka skadestånd

Centerpartisten och oppositionsrådet i Nora kommun Helena Vilhelmsson uppmanar nu jägare att söka skadestånd för den inställda jakten.

Annons
Helena Vilhelmsson uppmanar nu jägare att söka skadestånd för den inställda jakten.

Licensjakten på varg utanför Nora ställdes in i sista stund. Klockan sex på kvällen dagen före jaktstart kom förvaltningsrätten med sitt besked.

– Det är väldigt fult gjort, säger Helena Vilhelmsson.

Hon tycker att de jägare som haft kostnader för planering, bilåkande och som tagit ut semesterdagar ska begära skadestånd från förvaltningsrätten.

Kammarrätten i Göteborg hanterar just nu frågan om inhibition, det vill säga att jakten ställdes in, och Helena Vilhelmsson tror att kammarrätten kommer att riva upp förvaltningsrättens beslut.

– Om det nu är så att kammarrätten kommer fram till att förvaltningsrätten har gjort fel då tycker jag att det är ett rättsligt övertramp och ett ganska kraftigt sådant. Då tycker jag att förvaltningsrätten ska skämmas, säger Helena Vilhelmsson.

Jagar du själv?

– Nej, faktiskt inte.

Pratas det mycket om vargjakten i Nora?

– Ja, folk är förvånade och upprörda. Känslan är att vargstammen måste förvaltas för det är så mycket varg här uppe, säger Helena Vilhelmsson.

Mer läsning

Annons