Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefsbyten sker den första maj

Nu är förhandlingar och villkor klara för Christer Lenke och Peter Bring. Den första maj övergår Bring till att bli näringslivschef och Lenke tillträder som ny kommunchef i Lindesbergs kommun.

Annons

Lenkes anställning är en helt vanlig tillsvidareanställning. Några andra ersättningar än en lön får han inte. Den blir 72000 kronor i månaden och förändras inte förrän eventuellt vid 2013 års lönerevision.

Nuvarande kommunchef Peter Bring har idag 68000 kronor i månadslön. I och med att han går över till näringslivsposten får han den sänkt med 15000 kronor till 53000. Peter Bring har även haft ett arvode som vd för moderbolaget i kommunkoncernen. Det ska han forts'ätta att vara och behåller denna ersättning på 12000 kronor i månaden.

För båda tjänsterna gäller att de inte har rätt till övertidsersättning. Säger Lenke eller Bring  upp sig har de 6 månaders uppsägningstid. Blir de uppsagda av kommunen gäller 18 månader. Avtalet medför att det kan kommunen göra utan så kallad saklig grund som är ett villkor  för flertalet andra anställda.

Mer läsning

Annons