Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cigarettsmugglare dömda till fängelse

Två Kristinehamnsbor har dömts till fängelse för att ha hanterat en stor mängd smuggelcigaretter.

Annons

Männen hämtade cigaretterna i Stockholm och transporterade dem vidare till Göteborg. Men tullen och polisen hade spaning på dem och den 25 januari i år greps de på E 18 i Örebro med 200 000 cigaretter i bilen.

Samma dag gjordes ett tillslag mot ett lager i Uppsala. Där fanns cirka två miljoner förfalskade cigaretter av märket Brookfield. Tobaken fanns i en container som smugglats in från Kina. Cigaretterna som fanns i männens bil kom från samma parti. Den 42-årige huvudmannen döms nu till ett år och fyra månaders fängelse för att ha hanterat 800 000 smuggelcigaretter. Hans medhjälpare fick ett års fängelse.

Däremot kan huvudmannen inte bindas till att ha tagit emot containern från Kina. Men han döms å andra sidan för ytterligare ett smuggelbrott. Han förvarade närmare 90 000 cigaretter hemma i sin bostad. Efter den upptäckten, i oktober 2009, började tullen att spana på honom.

En butiksinnehavare i Örebro som var åtalad för att ha sålt och förvarat insmugglade cigaretter frikändes. Det gick inte att utesluta att cigaretterna importerats på legal väg till något EU-land. Även huvudmannen frikändes i denna del.

Mer läsning

Annons