Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens lucka: 17 december – gissa året när taxibilarna i Örebro får telefoner

Artikel 17 av 25
NA:s adventskalender 2017
Visa alla artiklar

Taxibilarna i Örebro har haft det tufft det senaste året – men nu ska service bli bättre: Telefoner monteras i Örebros samtliga 61 taxibilar. Gissa året i NA:s adventskalender.

Annons

Det ökade antalet privatbilar och tjänstebilar tros vara anledningen till att taxiägarna i Örebro minskat omsättningen med 5 procent. Därför satsar Örebros Droskägareförening stort och monterar in telefoner i samtliga taxibilar.

Tävla och vinn Trisslotter!

Ända sedan 1843 har Nerikes Allehanda rapporterat från länet med omnejd. Det är förstås många både stora och små nyheter som passerat under drygt 170 år, både världshändelser och små rapporter från stadsfullmäktige. Tidningen har också förändrats till utseende och inriktning genom tiden.

I årets julkalender får du en liten glimt från någon av dessa tidningar på dagens datum. Din utmaning är att gissa året. Vi lottar ut två trisslotter till någon som ger det rätta svaret.

Svaret skickar du senast i dag via mejl till [email protected] -glöm inte att ange dagens datum plus årtal och den adress du vill ha lotterna till.

Rätt svar publicerar vi redan dagen därpå, i nästa dags lucka - så om du vill vara med och gissa behöver du alltså svara senast idag den 11 december!

Så här står det bland annat i artikeln:

Redan före jul sätter man igång med att koppla in kommunikationsradio i fordonen och innan mars månads utgång räknar man med att samtliga 61 taxibilar i staden skall ha fått sina telefoner. Telefonerna är en dyr historia. 150 000 kronor kostar de. Men de innebär också ett skydd för föraren som får ständig kontakt med stationen.

Behöver du fler ledtrådar?

Här är andra händelser som ägde rum i december månad detta år:

►  Bröderna Cartwright har premiär i svensk tv.

► Den första banan på Arlanda invigs.

Gårdagens lucka:

16 december 1960

Alla artiklar i
NA:s adventskalender 2017
Annons