Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De förnyade garderoben på klädbytardag

180 personer ville vara med på Naturskyddsföreningens klädbytardag. – Det är superbra, kommenterade arrangören Maria Hellström.

Annons
Bytardag. Kerstin och Gunnar Persson lämnade in fyra plagg var och gick därifrån med fyra nya klädesplagg. Arrangören Maria Hellström var nöjd med klädbytardagen.

I går ordnade Naturskyddsföreningen i Örebro en klädbytardag på Karolinska skolan. Folk fick lämna in upp till fem plagg var och kunde sedan hämta ut lika många. När klädbytardagen öppnade klockan ett var köerna långa.

– Det är fjärde året som vi arrangerar en sådan här dag och antalet besökare har ökat från 120 förra året till 180 i år, berättade Maria Hellström.

I stort sett fick man lämna in vilka kläder man ville.

– De enda krav vi har är att de ska vara hela och rena och helst inga reklamprylar, sade Maria Hellström.

Kerstin och Gunnar Persson var två som tog chansen att förnya sin garderob. De hade lämnat in fyra plagg var på morgonen och kunde hämta ut lika många på eftermiddagen.

Har ni hittat det ni ville ha?– Det blev väl inte exakt det man hade tänkt sig, berättade Gunnar Persson som hade spetsat på att hitta en ny vårjacka men fick nöja sig med några andra plagg.

För makarna var det premiär på en klädbytardag och även om de kanske inte fick med sig precis det de ville tyckte de initiativet var bra.

– Ja, det är bra för både miljön och plånboken, påpekade Kerstin Persson.

Mer läsning

Annons