Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De uppvaktade Sis om Granhult

I onsdags var kommunstyrelsens ordförande Anders Ceder (S) och oppositionsråd Jonas Kleber (C) hos Statens Institutionsstyrelse, Sis, i Stockholm för att ge syn syn på en nedläggning av Granhults behandlingshem.

Annons

– Vi blev väl inte klokare och hade vi fått klara besked hade de förmodligen varit negativa, säger Ceder. Statens Institutionsstyrelse, Sis, har ett förslag på att eventuellt lägga ned behandlingshemmet för pojkar och yngre män norr om Lindesberg.

I tisdags eftermiddag meddelade Sis att företrädare för kommunen var välkomna till Stockholm.

De skulle få träffa regionchefen för verksamhetskontor norr Robert Stenbom och ställföreträdande generaldirektör Nils Åkesson.

– Vi fick träffa både de vi skulle träffa och generaldirektören. De förklarade för oss Sis långsiktiga strategi. Den innebär att gå från mindre enheter till större, säger Ceder.

Det är fler institutioner än Granhult som ligger i farozonen.

Mindre enheter har inte resurser nog för dagens och framtidens vårdformer.

Det går rykten om att Sis funderat att lägga ut verksamheten i Granhult på entreprenad. Vårdföretaget Vardaga före detta Carema har nämnts.

– Den frågan ställde vi och Sis slog bakut och sa att sådana rykten finns det ingen som helst substans i, säger Anders Ceder.

Han anar att dagarna är räknade för Granhult, men släpper inte hoppet om en kursändring hos Sis.

Mer läsning

Annons