Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den misslyckade rånaren misslyckades igen

Göta hovrätt har fastställt en dom mot en misslyckad rånare i Örebro. Han gjorde tre rånförsök samma kväll - och misslyckades alla gångerna.

Annons

Den 21-årige mannen dömdes i november till fängelse i ett år och åtta månader för tre rånförsök på Väster i Örebro. Brotten begicks under en och samma kväll, den 25 oktober i fjol.

Först försökte 21-åringen råna tre personer i en hiss på ett äldreboende. En man avväpnade honom och han flydde därifrån.

Därefter gav han sig på en ung flicka och försökte ta hennes handväska. Hon lyckades slita sig loss och någon väska fick han inte.

Sista försöket drabbade en butik, men där jagades han på flykten av en arg och upprörd butiksinnehavare.

Vid samtliga tillfällen hotade 21-åringen rånoffren med en skruvmejsel eller kniv. Mannen hade tidigare dömts för samma typ av brottslighet.

Tingsrättens dom överklagades av både åklagaren och den dömde. Åklagaren ville ha ett längre straff, medan 21-åringen bland annat ville bli frikänd för ett av rånförsöken. Ett kortare straff önskade han sig också.

Men hovrätten går varken åklagaren eller 21-åringen till mötes. Tingsrättens dom slås fast och mannen får vara kvar i häkte till dess han överförs till ett fängelse.

Mer läsning

Annons