Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är riktigt skitväder för oss"

Branden är fortfarande inte under kontroll.

Annons
Erik Bergman.

Under eftermiddagen och tidig kväll befarar räddningsledningen att vinden kommer sprida sig norrut. Även solen skapar problem för släckningsarbetet.

- Det blir varmt när solen steker såhär. För räddningsledningen är det ett riktigt skitväder idag, bra för semesterfirare, men inte för räddningstjänsten.

De planerar nu intensivt förr hur arbetet ska ta vid och just nu jobbar man med att släcka eld och glöd i den norra delen.

- Även om läget är stabilt är branden fortfarande inte under kontroll. Vi befarar att man inte ska kunna hålla begränsningarna, säger Erik Bergman, presschef för Länsstyrelsen.

Det viktigaste nu är att se till att elden är släckt på de avgränsade platserna så att inte elden sprider sig.

-Glöden sitter i marken och man måste släcka det helt så att vinden inte har något att ta fäste i, säger Erik Bergman.

De tittar också på eventuella evakueringar igen och i värsta scenariot kan det behöva evakueras norr om Snyten. Risken för att de 300 som har fått återvända hem ska behöva evakueras igen går inte utesluta, menar Erik Bergman.

- Polisen kommer att besöka alla som måste evakuera om det skulle bli nödvändigt.

Många läsare som hört av sig till VLT har varit upprörda över den korta tid de fått på sig att evakuera. Den här gången hoppas räddningsledningen på att de boende får längre tid på sig.

- Det är högst beglagligt att det gick så fort. Den här gången ska vi försöka i så fall ha flera timmar på oss, men vi kan inte utesluta att det kan gå väldigt fort.

Mer läsning

Annons