Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det blir fruktansvärt när man ska tillbaka till skolan”

Ella Lundström omfamnar sommarlovets möjlighet att sova precis när man själv vill medan Amanda Marcher går upp klockan fem på morgonen och Sara André sover ungefär som vanligt. Dansarna bakom föreställningen Hejdå.Hej har alla olika sömnklockor.

Annons

Under den första delen av sommaren har de alla arbetat som dansare – med fasta rutiner och tidiga träningar som följd. Men när sommarjobbet nu tagit slut är det helt andra sov–vanor som gäller för de flesta i gruppen.

Ella Lundström funderar till exempel på att skjuta fram dygnet många timmar under ledigheten – gå och lägga sig vid 2-3 på morgonen och istället sova till långt in på förmiddagen. Det är ofta så det blir när hon får följa sin egen klocka, på helger och andra ledigheter.

– Men det blir fruktansvärt när man ska tillbaka till skolan sedan, den första veckan är hemsk, berättar hon.

Väninnan Sara André har en helt annan sömnklocka. På sommarlovet går hon upp bara någon timme senare - och att ställa om inför vardagen blir sällan svårt.

– Jag har aldrig varit trött första dagen jag ska gå till skolan. Det allra bästa är att gå upp tidigt och gå och lägga sig sent – då får man ut mest av dagen, säger hon.

Mer läsning

Annons