Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödlig fransk översvämning

En kvinna miste livet och minst tre personer saknas efter att en svår storm orsakat kraftigt ökande vattennivåer i sydvästra Frankrike på torsdagen.Forskare har för första gången kartlagt delar av Antarktis istäcke i 3D .Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt

Resan för att få ny lever en mardröm Resan till Huddinge där den nya levern väntade på Raéd Shaqdih blev en mardröm. Taxiföraren kunde inte hantera gps:en utan körde fel väg.

Raéd Shaqdih hade varit svårt sjuk en tid och i september hamnade han på väntelistan för att få en ny lever.

Sverige

Bortglömd kvinna dog på balkong 

En äldre kvinna rullades ut på balkongen för en rökpaus - och glömdes bort. När hon upptäcktes av äldreboendets personal en och halv timme senare var hon död, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Världen

Istäcke kartlagt underifrån

Forskare har för första gången kartlagt delar av Antarktis istäcke i 3D genom att använda en självgående ubåt som åker runt under isen och scannar av undersidan med hjälp av sonar.

Dödlig fransk översvämning 

En kvinna miste livet och minst tre personer saknas efter att en svår storm orsakat kraftigt ökande vattennivåer i sydvästra Frankrike på torsdagen.

- Kvinnans kropp hittades invid hennes bil vid sidan om en flod, säger Pierre Soubelet som representerar det regionala styret vid den franska Medelhavskusten.

Mer läsning

Annons