Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dollarstore får godkänt

Butikskedjan Dollarstore har fått godkänt av Arbetsmiljöverket och hotas inte längre av vite på 120 000 kronor.

Annons
Dollarstore i Hallsberg. Arkivfoto: Samuel Borg

HALLSBERG/LAXÅ. Vid Arbetsmiljöverkets besök i butiken i Hallsberg under 2014 upptäcktes brister i arbetsmiljön, och i förelägganden krävde verket förändring.

Verket hade synpunkter på bland annat på manuella lyft och stapling av varor över axelhöjd samt lyft och stapling av tompallar. Vagnar i rätt arbetshöjd saknades och skyddsutrustningen var bristfällig. Arbetsmiljöverket ansökte hos förvaltningsrätten att få utdöma vite på totalt 120 000 kronor.

Vid Arbetsmiljöverkets inspektion den 30 april hade mycket förändrats.

– Jag har varit i butikerna i Hallsberg, Laxå och Karlskoga. Med stor glädje har jag kunnat konstatera att jag har kommit till det bättre förändrade butiker hos ett företag som har satsat på att åstadkomma god arbetsmiljö för sina medarbetare, berättade arbetsmiljöinspektören Elzbieta Jeppson efter besöket.

På relativt kort tid har många åtgärder vidtagits som påverkar hela företaget. Bland annat staplas numera pallar med hjälp av ledstaplare. Lyft av varor över axelhöjd har försvunnit med hjälp av sänkta hyllor och varuvagnar, och bra skyddsutrustning har köpts in.

Därmed är ärendet avslutat hos Arbetsmiljöverket och Dollarstore behöver inte betala vite.

Mer läsning

Annons