Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebolasjuk flicka åkte buss 100 mil

En tvååriga flicka som på fredagen dog i ebola i Mali reste mer än 100 mil i buss genom landet innan hon avled, rapporterar BBC.I Göteborg misstänks en man ha skjutit en kvinna.Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt

Lugn natt i länet

– Vi har haft att göra men det har varit som en normal lönehelg. Det har varit lite krogbråk och fylleri, säger Stefan Widén, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Man greps med droger på krogen

En 20-årig man greps inne på en krog i centrala Örebro vid ettiden på natten mot lördagen. Nu är mannen anhållen för narkotikabrott av normalgraden.

Mopedrån mitt i stan 

Mitt på Drottninggatan, utanför McDonalds klev rånaren ut i gatan när en pojke körde förbi på sin moped. Rånaren hotade pojken med något som såg ut att vara en pistol och krävde att få moped. Rånaren tog den och försvann.

Sverige

Misstänkt mordförsök i Göteborg 

En man har gripits misstänkt för att ha skjutit en kvinna i stadsdelen Lunden i Göteborg. Kvinnan skadades lindrigt och behövde inte sjukhusvård.

- Det rör sig om relationsvåld och mannen är misstänkt för mordförsök, säger Mikael Claesson, biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.

Världen

Ebolasjuk flicka åkte buss 100 mil 

Den tvååriga flicka som på fredagen dog i ebola i Mali reste mer än 100 mil i buss genom landet innan hon avled, rapporterar BBC.

Nu växer oron för att epidemin ska få fäste i Mali, som i och med fallet blev det sjätte västafrikanska landet som drabbas.

Högst upp i artikeln kan du se ett färskt inslag från CBS News som tar upp hur stor risken är för att smittas av ebola på till exempel tunnelbanan.

Minst fyra döda rymningsförsök

Minst fyra interner dödades och nio personer skadades vid ett fritagningsförsök i ett fängelse i staden San Cristobal i Dominikanska republiken på fredagen.

Mer läsning

Annons