Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter krismöte - får stöd från Örebro

Under ett extrainsatt möte på tisdagen bad Länsstyrelsen i Västmanland de övriga länsstyrelserna om hjälp med branden.– Just nu inventerar vi på vilket sätt vi kommer att stödja dem, säger Tiina Johansson, beredskapsdirektör vid Länsstyrelsen i Örebro län.

Annons

Länsstyrelsen i Örebro har följt utvecklingen av branden i Västmanland och har tidigare erbjudit sin sina tjänster. Men det är först nu de fått en officiell förfrågan från Länsstyrelsen i Västmanland att bidra med hjälp i samband med branden i Västmanland. Samtliga 21 länsstyrelser har fått förfrågan.

Under morgondagen kommer Länsstyrelsen i Örebro att lämna besked till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap vilka resurser man kan bidra med.

– Det handlar om stöd 24 timmar om dygnet. Därför vill vi att folk ska kolla av hemma om de kan jobba på annan ort. I vissa lägen går det också att arbeta på hemmaplan, säger Tiina Johansson.

Länsstyrelserna kan bland annat bidra med att ge krisinformation till medborgare på ett mer effektivt sätt och samordna arbetet mellan länsstyrelserna.

Även Örebropolisen är redo att hjälpa till i arbetet med branden.

Mer läsning

Annons