Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter skyfall kom besöken

Årets upplaga av Landsbygdens dag innehöll bland annat rundvisning av det nyrenoverade Ordenshuset. Utanför minglade besökarna bland aktiviteterna.

Annons
Fyndade pysselväska. Fiona Christians är nöjd över sin så kallade ”pysselväska” som hon inhandlade på loppisen. Dottern Villemo hade fått en annan väska på loppis redan på väg till Mullhyttan. Pappa Fredrik von Walden var också med under utflykten. Familjen är från Stockholm men har sommartorp i Mullhyttan.

Mullhyttan. Det kunde ha börjat bättre: lördagen inleddes med rejäla skyfall över Mullhyttan. Ordförande i bygdegårdsföreningen, Wivianne Högman, berättar att detta fick fler än en av försäljaren vid backluckeloppisen att ta det säkra före det osäkra och stanna hemma. Men vid NA:s ankomst har regnet drivit bort, och Wivanne säljer fika till besökare som sen kan slå sig ner vid fikaborden utanför bagarstugan, innan de går ronden bland ett 15-tal bakluckeloppisar med varierat utbud.

Mitt emot gick många husesyn i nyrenoverade Ordenshuset, där Rut Axelsson visade runt.

– Förr oss är det här huset hjärtat i Mullhyttan. Vi vill kunna börja använda det mer och mer nu när renoveringen är klar, säger Rut Axelsson.

– Den enda egentliga inkomsten för oss har tidigare varit när hembygdsföreningen hyr huset under Mullhyttemarken, men nu finns fler saker planerade. Bland annat nästa torsdag då vi har avslutningsdisco för skolbarnen.

Flera andra butiker och företag deltog i Landsbygdens dag, som tillskapades lokalt efter det att rikstäckande Lanthandelns dag upphört.

Ny ramp. Den nya rampen till Ordenshuset är mycket större och bredare än den gamla
Kök blev toalett. Rut Axelsson visar på de förändringar som renoveringen gav.
Trotsade regnet. Försäljarna på bakluckeloppisen blev färre än förväntat.

Mer läsning

Annons