Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlyser respons från Trafikverket

Det är snart ett år sedan som Erik Samzelius uppmärksammade Trafikverket på två stora döda granar som står farligt till vid riksväg 50 i höjd med Råå. De står fortfarande kvar.

Annons
Farliga träd. I snart ett år har några döda granar stått farligt till utmed riksväg 50 trots att de anmälts till Trafikverket. Anledningen är att verkets kundtjänst skickat ärendet till fel handläggare. Foto: Åsa Eriksson

 – Det måste väl vara bättre att ta bort dem innan de faller av sig själva och en olycka inträffar? Med en ängsligt blick åker Erik Samzelius ofta förbi de stora döda träden som lutar sig ut mot vägen.

Han anmälde träden till Trafikverket i början av oktober förra året. Då fick han svar per mejl att anmälan fått ett ärendenummer. Sedan hände ingenting.

I juni i år mejlade Erik igen för att få återkoppling. Svaret då blev endast att hans meddelande blivit mottaget och att Trafikverket ska återkomma med ett svar.

Men något sådant har Erik Samzelius inte fått när han hör av sig till NA, för att den vägen få hjälp med de farliga träden.

– Om det är Erik jag nyss pratade med, så vet jag vad det handlar om, säger Ingvar Arebratt, sektionschef på underhållsområde Öst/Stockholm.

Hans förklaring till varför inget hänt är att Trafikverkets kundtjänst hänvisat ärendet till fel handläggare.

– Varför det sedan inte slussats vidare har jag inget svar på. Men nu när jag fått vetskap ska jag skicka ut personal från driftavdelningen, säger Arebratt.

Skulle granarna stå utanför vägområdet får vi inte röra dem, då blir det markägarens sak att få bort dem, förklarar Arebratt.

– Skulle det vara så, ställer vi givetvis upp och hjälper till med säkerheten runt trädfällningen, säger Arebratt.

Mer läsning

Annons